NÁKUPY NA EBAY!

16:56

Ahoj!

Dnešní článek nebude ani kosmetický, ani nic, co se týče módy (módní článek připravuji! soon!). A to z důvodu, že se bude jednat spíš o takového průvodce, týkajícího se stránky Ebay.com. Myslím, že Ebay všichni znáte a pokud jste si tam nikdy nic neobjednávali, ale chtěli byste, tento článek je právě pro vás.



Jako první bych ráda řekla, že musíte mít založený PayPal, pokud chcete z Ebay něco objednávat. PayPal je jakýsi mezinárodní platební systém, se kterým můžete zaplatit třeba tričko až do Austrálie. 
A k tomu, abyste měli PayPal, potřebujete i bankovní účet. Podle mě je nejlepší si to domluvit s rodiči, pokud vám ještě nebylo 18 let nebo nemáte studentské konto.
Návodů, jak založit PayPal, je na internetu spoustu.

Teď se přesuneme už k samotnému nákupu.
Do vyhledávače nahoře zadáte věc, o kterou máte zájem. Vyjedou vám výsledky, které jsou věštinou řazeny podle "best match" neboli nejlepší shody. Vy si zamozřejmě můžete řazení směnit, a to tak, že kurzorem najedete na Best Match a zvolíte třeba "low to high" - od nejnižší ceny po nejdražší. Zároveň si můžete nastavit, jestli chcete zobrazovat aukce, jen "buy it now" (okamžitá koupě za stanovenou cenu) nebo obojí. Já nemám zkušenost s aukcemi na Ebay, takže s tím vám neporadím.


Určitě si chcete být téměř jisti, že vám zboží přijde. K tomu vám jednoduše poslouží hodnocení jednotlivých prodejců. Najdete ho napravo, po kliknutí na nějaký výrobek. Pokud je u prodávajícího "top-rated seller", můžete být v klidu, protože má vysoké procentuální hodnocení a je vlastně ověřen spokojenými zákazníky. V případě, že na profil prodejce kliknete, zobrazí se vám i podrobná hodnocení a slovní recenze. 


Jedna z důležitých věcí je samozřejmě poštovné. Kolik za něj zaplatíte, zjistíte, když sjedete u výrobku trošku níže. Tam najdete kolonku "shipping". U většiny výrobků, posílaných z východních zemí (Čína, Korea apod.) je zcela běžné, že za poštovné nic neplatíte. Z USA nebo Anglie vás naopak přijde ve většině případů poštovné hodně draho, záleží na dané věci, jakou má hmotnost, velikost.


Pokud sjedete ještě níž a dáte záložku "shipping and payments", můžete zjistit i konrétní rozmezí dat, ve kterých byste měli balíček očekávat. Někdy je možné využít dražší poštovné - pokud chcete mít zboží doma dřív. Myslím ale, že to je celkem zbytečné a je lepší si o 10 dní déle počkat.


Na Ebay seženete opravdu cokoliv, ať už sháníte obal na telefon, kosmetiku, oblečení, doplňky, elektroniku nebo psací potřeby. Rozhodně se vyplatí zde objednávat, protože vás to většinou vyjde o mnoho levněji, než u nás v kamenném obchodě.

Na závěr pár otázek:

Objednávala sis na Ebay už něco?
Ano, už víc věcí.

Vždy ti všechno přišlo?
Všechno, do poslední věci.

Co se vyplatí objednávat?
Vlastně cokoliv - jak jsem psala výš, určitě vás to vyjde levněji, než v běžném obchodě.

Odkud je nejlepší objednávat - z USA nebo z Číny?
Záleží na tom, co sháníte. Třeba dražší značkovou kosmetiku z Číny neobjednáte, budete si muset připlatit za poštovné a objednat z USA. Naopak z Číny je dobré objednávat různé tužky, štětce na make-up, obaly na mobil, protože všechno tohle vás vyjde na nepatrné částky.

Balíček přijde normálně - poštou?
Ano, normálně do schránky.


OBJEDNÁVALI JSTE SI NĚKDY NĚCO Z EBAY, NEBO BYSTE CHTĚLI? :)

Anett



You Might Also Like

5 komentářů

  1. Já bych si chtěla toho tolik objednat, ale svojí kartu nemám a mamka se bojí, že by to nějak zneužilo její kartu nebo tak něco (achjo). Takže si asi nikdy nic neobjednám :(

    OdpovědětVymazat
  2. strašně se mi líbí tato mikča: http://www.ebay.com/itm/Womens-3D-Ice-Cream-Rose-Sweatshirt-Pullover-sweater-hoodies-Top-Jumper-CGYG-/251486921508?pt=US_Womens_Sweats_Hoodies&hash=item3a8dc9e324 ,ale Paypal se mi kvůli tomu nechce zakládat :D jinak nádherný blog :) mrkni i na můj :) http://jijinka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Mám stejný problém jako Laura, což mě dost mrzí, jinak bych taky měla spoustu věcí, které bych chtěla. Tak snad někdy... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Objednat si chci už strašně dlouho, ale nemužu se nějak dokopat k tomu domluvit se s mamkou na založení PayPalu i když je mi 18, protože bych tam potřebovala nějaké peníze samozřejmě a sem z toho zmatená. Jak sis zakládala PayPal ty? :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý článek!:)
    http://fashion-style-dance.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat